ilość kwadratów

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
moni05
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 maja 2010, o 20:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: hhh

ilość kwadratów

Post autor: moni05 »

wlaśćiwie chce pokazać że ilość nieparzystych kwadratow \(\displaystyle{ n\le x}\) jest równa \(\displaystyle{ \frac{1+ \sqrt{x} }{2}}\)
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, o 22:11 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . ortografia!
ODPOWIEDZ