działanie wynik
-
- Użytkownik
- Posty: 66
- Rejestracja: 16 kwie 2010, o 20:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hmmm
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
działanie wynik
\(\displaystyle{ \sqrt{18}= \sqrt{2\cdot 9}=3 \sqrt{2} \\
\sqrt[3]{2 \sqrt{16} }= \sqrt[3]{8}=2}\)
No to wynikiem jest \(\displaystyle{ 6 \sqrt{2}}\), o ile tam jest mnożenie.
\sqrt[3]{2 \sqrt{16} }= \sqrt[3]{8}=2}\)
No to wynikiem jest \(\displaystyle{ 6 \sqrt{2}}\), o ile tam jest mnożenie.
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
działanie wynik
\(\displaystyle{ =3 \sqrt{2} \cdot \sqrt[3]{2 \cdot 4} = 3 \sqrt{2} \cdot \sqrt[3]{8} = 3 \sqrt{2} \cdot 2 = 6 \sqrt{2}}\)