pierwiastki i potęgi

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
czarna_magia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 16 kwie 2010, o 20:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hmmm

pierwiastki i potęgi

Post autor: czarna_magia »

Liczba \(\displaystyle{ \sqrt[3]5}*\sqrt{5}\) jest równa ??
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

pierwiastki i potęgi

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ 5 ^{ \frac{1}{3} }\cdot 5 ^{ \frac{1}{2} }=5 ^{ \frac{5}{6} }}\)
ODPOWIEDZ