liczba jest równa

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
xxx8365
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 3 mar 2010, o 19:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: rzeszów

liczba jest równa

Post autor: xxx8365 »

Liczba \(\displaystyle{ 2 ^{10} + 2 ^{10} =}\) ?
\(\displaystyle{ 4 ^{10} , 2 ^{20} , 2 ^{100} , 2 ^{11}}\)
Adifek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1567
Rejestracja: 15 gru 2008, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 398 razy

liczba jest równa

Post autor: Adifek »

\(\displaystyle{ 2^{10}+2^{10}=2 \cdot 2^{10}=2^{11}}\)
ODPOWIEDZ