liczba y to 120% liczby x wynika stąd

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
angel0601
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 13 paź 2009, o 17:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

liczba y to 120% liczby x wynika stąd

Post autor: angel0601 »

liczba y to 120% liczby x wynika stąd
a) y=x + 0,2
b) y= x+ 0,2x
c)x= y-0,2
d) x=y- 0,2y


czy molże mi to ktos wytłumaczyć??
Awatar użytkownika
Mikhaił
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 20 wrz 2007, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 37 razy

liczba y to 120% liczby x wynika stąd

Post autor: Mikhaił »

b
ODPOWIEDZ