Rozwiąż równania.
a) \(\displaystyle{ -2x+4=5x+25}\)
b) \(\displaystyle{ 7y-8=-y+24}\)
c) \(\displaystyle{ -8z+5=-z-1}\)
d) \(\displaystyle{ -2m+7=m-6}\)
e) \(\displaystyle{ 6-5x=2x-7}\)
f) \(\displaystyle{ -5t+1=8-6t}\)
Pomocy
Algebra ! Równania !
Algebra ! Równania !
Ostatnio zmieniony 7 mar 2010, o 20:11 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .