W brakujące miejsca wpisz znak \(\displaystyle{ \in}\) lub \(\displaystyle{ \notin}\) tak aby zapis był prawdziwy:
a) 2 \(\displaystyle{ \in}\) C
b) - \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) ... N
c) \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\) ... W
d) \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\) ... C
e) 4\(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\) \(\displaystyle{ \in}\) R
f) -1 ... W'
g) -0,28 ... W'
h) -2 ... N
Czy ktoś może mi pomóc z tymi zbiorami? Dobrze zrobiłam a) i e) ?
zbiory liczbowe
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 8 lut 2010, o 14:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Szydłowiec
- r4fall
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 24 sty 2010, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MG
- Pomógł: 11 razy
zbiory liczbowe
- podstawy znac musisz, a tutaj jest taki dział 'Opis intuicyjny', wszystko jest wyjaśnione wię z zadankiem sobie śmiało po lekturze poradzisz