działanie do obliczenia

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
bartek5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 149
Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: aaaaa
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 20 razy

działanie do obliczenia

Post autor: bartek5 »

\(\displaystyle{ 2009*(1- \frac{1}{ 2^{2} } )(1- \frac{1}{ 3^{2} })(1- \frac{1}{ 4^{2} } ).....(1- \frac{1}{ 2009^{2} }) =?}\)
exupery
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 518
Rejestracja: 21 lut 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kluczewsko
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 67 razy

działanie do obliczenia

Post autor: exupery »

167161.htm
bartek5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 149
Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: aaaaa
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 20 razy

działanie do obliczenia

Post autor: bartek5 »

możesz mi napisać wynik...
exupery
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 518
Rejestracja: 21 lut 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kluczewsko
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 67 razy

działanie do obliczenia

Post autor: exupery »

widziałeś posta? tam masz wynik( 501)
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3454
Rejestracja: 20 paź 2007, o 23:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 353 razy

działanie do obliczenia

Post autor: smigol »

Chyba pani nauczycielka wam zadała tę samą pracę domową?
bartek5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 149
Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: aaaaa
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 20 razy

działanie do obliczenia

Post autor: bartek5 »

\(\displaystyle{ 2009*(1- \frac{1}{ 2^{2} } )(1- \frac{1}{ 3^{2} })(1- \frac{1}{ 4^{2} } ).....(1- \frac{1}{ 2009^{2} }) =?}\)

\(\displaystyle{ \frac{n+1}{2n}}\)
mógłbyś podstawić do wzoru moje wyrażenie...
sory ale nie mogę zrozumieć skąd ci wyszło 501-- 9 sty 2010, o 13:45 --jak ja obliczyłem wyszło mi 1005
sebeko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 sty 2010, o 17:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

działanie do obliczenia

Post autor: sebeko »

wylicz x

x³ + 5x = 30

potrzebuje sposobu na obliczenie??
exupery
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 518
Rejestracja: 21 lut 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kluczewsko
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 67 razy

działanie do obliczenia

Post autor: exupery »

bartek5, fakt \(\displaystyle{ \frac{2010}{2}=1005}\)
ODPOWIEDZ