Wykonaj dzielenie z resztą:
a)248:23
b)146:54
c)1231:66
d)2079:138
Muszę sprawdzić bo z koleżanka na inaczej.
Wykonaj dzielenie z resztą
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 11 gru 2009, o 12:35
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Piastów
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Wykonaj dzielenie z resztą
Na czym polega Twój problem ze zrobieniem tego zadania?
Po prostu wykonaj dzielenie z resztą, np.:
\(\displaystyle{ 248:23=10r18 \ bo \ 10 \cdot 23+18=248}\)
Możesz pokazać rozwiązania pozostałych przykładów do sprawdzenia.
Po prostu wykonaj dzielenie z resztą, np.:
\(\displaystyle{ 248:23=10r18 \ bo \ 10 \cdot 23+18=248}\)
Możesz pokazać rozwiązania pozostałych przykładów do sprawdzenia.