Wycieczka do Londynu

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
masha.poland
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 3 gru 2009, o 16:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: AAAAAAA
Podziękował: 1 raz

Wycieczka do Londynu

Post autor: masha.poland »

wycieczka do Londynu kosztuje 1200zł. Jaka bylaby cena tej wycieczki gdyby podniesiono ją o 10% a nastepnie obnizono o 10%?

Prosze o pomoc
Tomix91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 8 sty 2009, o 19:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 12 razy

Wycieczka do Londynu

Post autor: Tomix91 »

\(\displaystyle{ 1200 \cdot 0.1 +1200 =1320}\) Cena podniesiona o 10 %.
\(\displaystyle{ 1320 \cdot 0.1= 132}\)
\(\displaystyle{ 1320 -132=1188}\) Cena obniżona o 10% i nasze rozwiązanie.
ODPOWIEDZ