wyznacz liczby niewymierne z przedziału

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
BlackAdders
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 27 paź 2009, o 17:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kk

wyznacz liczby niewymierne z przedziału

Post autor: BlackAdders »

wyznacz 5 liczb niewymiernych należących do przedziału:( \(\displaystyle{ \frac{1}{19}}\);\(\displaystyle{ \frac{2}{19}}\) )
z góry dzięki za pomoc;)
xiikzodz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1874
Rejestracja: 4 paź 2008, o 02:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lost Hope
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 502 razy

wyznacz liczby niewymierne z przedziału

Post autor: xiikzodz »

Np.

\(\displaystyle{ \frac{1}{19}+\frac{\sqrt 2}{i\cdot 100}}\)

dla \(\displaystyle{ i=1,2,3,4,5}\).
ODPOWIEDZ