jak usunac niewymiernosc

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
17inferno

jak usunac niewymiernosc

Post autor: 17inferno »

\(\displaystyle{ \frac{15 \sqrt{3} }{3+ \sqrt{3} }}\)
Charles90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 561
Rejestracja: 6 lis 2007, o 08:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań/Kraków
Podziękował: 25 razy
Pomógł: 64 razy

jak usunac niewymiernosc

Post autor: Charles90 »

\(\displaystyle{ \frac{15 \sqrt{3} }{3+ \sqrt{3} } \cdot \frac{3-\sqrt{3}}{3- \sqrt{3}}=...}\)
17inferno

jak usunac niewymiernosc

Post autor: 17inferno »

dzieki
ODPOWIEDZ