Wyznacz pary wszystkich liczb całkowitych \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\) spełniających równanie:
\(\displaystyle{ x - y = xy}\)
Mogę poprosić o wytłumaczenie?
zbior liczb.. spełniających równanie?
-
- Użytkownik
- Posty: 42
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 14:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koszalin
- Podziękował: 5 razy
zbior liczb.. spełniających równanie?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, o 15:28 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Wzory lepiej wyglądają zapisane w LaTeX-u dalsze instrukcje w temacie: http://matematyka.pl/latex.htm . Pozdrawiam.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Wzory lepiej wyglądają zapisane w LaTeX-u dalsze instrukcje w temacie: http://matematyka.pl/latex.htm . Pozdrawiam.
- Kvasir
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 19 paź 2009, o 18:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 6 razy
zbior liczb.. spełniających równanie?
\(\displaystyle{ x(1-y)=y}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{y}{1-y}}\)
dalej chyba banał?
\(\displaystyle{ x= \frac{y}{1-y}}\)
dalej chyba banał?