Witam! Czy ktoś pomoże mi rozwiązać ten prrzyklad? 2 do potegi 30+ 3 do potegi 30 + 4 do potegi 30
ps. nie wiem jak sie poslugiwac tymi znakami
dodawanie poteg
-
- Użytkownik
- Posty: 306
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 11:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Pomógł: 36 razy
dodawanie poteg
polecam latex.htm
\(\displaystyle{ (a+b)^n=
{n \choose 0}a^n+ {n \choose 1}a^{n-1}b+a^{n-2}b^2+...+ {n \choose n-1} ab^{n-1}+ {n \choose n} b^n \\ {n \choose k} = \frac{n!}{k!(n-k)!}}\)
\(\displaystyle{ (a+b)^n=
{n \choose 0}a^n+ {n \choose 1}a^{n-1}b+a^{n-2}b^2+...+ {n \choose n-1} ab^{n-1}+ {n \choose n} b^n \\ {n \choose k} = \frac{n!}{k!(n-k)!}}\)