Usuń Niewymiernosc z Mianownika
\(\displaystyle{ \frac{3 \sqrt{6} -3 }{ \sqrt{3} }}\)
\(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{6}+ \sqrt{3} } { \sqrt{3}}}\)
\(\displaystyle{ \frac{ \sqrt[3]{4}+3 }{ \sqrt[3]{10}}}\)
Usuń Niewymiernosc
-
- Użytkownik
- Posty: 59
- Rejestracja: 11 paź 2009, o 14:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Chojnice
Usuń Niewymiernosc
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 14:18 przez Daniel15049, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 564
- Rejestracja: 30 lip 2009, o 09:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 122 razy
Usuń Niewymiernosc
W 2 pierwszych przypadkach pomnoz licznik i mianownik przez \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\).
W 3 przypadku pomnoz licznik i mianownik przez \(\displaystyle{ \sqrt[3]{100}}\)
W 3 przypadku pomnoz licznik i mianownik przez \(\displaystyle{ \sqrt[3]{100}}\)