układ rówań

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

układ rówań

Post autor: robin5hood »

rozwiąż układ \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{c} x^2 + my^2 = nx \\ \ y^2 + mz^2 = ny \\ \ z^2 + mx^2 = nz\end{array}\right.}\), gdzie \(\displaystyle{ n > 0}\) i \(\displaystyle{ m\ge 1}\) .
ODPOWIEDZ