Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
-
Noise
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 9 wrz 2009, o 18:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznan
Post
autor: Noise »
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi?
Rozwiąż równania:
|x| = |-1,2|
|x| = |7,8|
|z| = |-1|
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać
-
alef0
- Użytkownik
- Posty: 144
- Rejestracja: 19 lut 2009, o 11:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Żywiec/Gliwice
- Pomógł: 23 razy
Post
autor: alef0 »
wiesz co to jest wartość bezwzględna?