Znajdź liczbę,...

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
nogiln
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 893
Rejestracja: 17 mar 2008, o 17:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mysłaków
Podziękował: 190 razy
Pomógł: 4 razy

Znajdź liczbę,...

Post autor: nogiln »

której \(\displaystyle{ \frac{4}{7}}\) stanowi \(\displaystyle{ \frac{3}{11}}\) liczby \(\displaystyle{ 4\frac{5}{7}}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Znajdź liczbę,...

Post autor: Nakahed90 »

No i jaki masz problem z zadaniem?
nogiln
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 893
Rejestracja: 17 mar 2008, o 17:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mysłaków
Podziękował: 190 razy
Pomógł: 4 razy

Znajdź liczbę,...

Post autor: nogiln »

chciałem spr. moją odp. która jest taka 2,25
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Znajdź liczbę,...

Post autor: Nakahed90 »

Wynik jest OK. Następnymn razem pisz swoją odpowiedź od razu w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
silicium2002
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 786
Rejestracja: 9 lip 2009, o 15:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 114 razy

Znajdź liczbę,...

Post autor: silicium2002 »

Tak tu również dobrze: bo mamy: \(\displaystyle{ \frac{ \frac{9}{7} }{ \frac{7}{4} } = 2,25}\)
ODPOWIEDZ