Minimum funkcji wektorowej z ograniczeniami

Różniczkowanie i całkowanie pól wektorowych. Formy różniczkowe i całkowanie form. Całki krzywoliniowe i powierzchniowe. Twierdzenie Greena, Stokesa itp. Interpretacja całek krzywoliniowych i powierzchniowych i ich zastosowania.
meron1122
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 10 lut 2016, o 21:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 14 razy

Minimum funkcji wektorowej z ograniczeniami

Post autor: meron1122 »

Dzień Dobry,
Nie stety nie mam pomysłu jak ugryźć to zadanie więc proszę o poradę:
Znaleźć minimum funkcji(\(\displaystyle{ F( x^{*}) = \min F(x)}\) przy ograniczeniach \(\displaystyle{ x\in D_{x}}\)
Rzeczona Funkcja: \(\displaystyle{ F(x)= b^{T}x}\)
Dziedzina i ograniczenia: \(\displaystyle{ D_{x} = \left\{ x\in R^{S}, x^{T}x=1 \right\} , x,b - S}\)-wymiarowy wektor.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2019, o 17:20 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ