Sigma ciało

Sigma-ciała i zbiory borelowskie. Miary, miary zewnętrze i miara Lebesgue'a. Funkcje mierzalne. Całka Lebesgue'a. Inne zagadnienia analizy rzeczywistej.
Kate2410

Sigma ciało

Post autor: Kate2410 »

Niech \(\displaystyle{ \Omega=\RR}\). Wyznaczyć \(\displaystyle{ \sigma-}\)ciało generowane przez przedziały \(\displaystyle{ \left\langle 0,5\right\rangle }\) oraz \(\displaystyle{ \langle 1,3) }\).

Niech \(\displaystyle{ \Omega=\langle 0,1)}\). Wyznaczyć \(\displaystyle{ \sigma-}\)ciało generowane przez przedziały \(\displaystyle{ \left( 0, \frac{1}{2} \right) . }\)
Ostatnio zmieniony 10 mar 2020, o 20:03 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Sigma ciało

Post autor: janusz47 »

ODPOWIEDZ