Delta Diraca

Sigma-ciała i zbiory borelowskie. Miary, miary zewnętrze i miara Lebesgue'a. Funkcje mierzalne. Całka Lebesgue'a. Inne zagadnienia analizy rzeczywistej.
Lucky_Pierre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 28 sie 2016, o 16:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brno

Delta Diraca

Post autor: Lucky_Pierre »

Bardzo uprzejmie proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższych zadań dotyczących delty Diraca.

1. \(\displaystyle{ \delta(-x) = \delta(x)}\)
2. \(\displaystyle{ \delta(ax) = \frac{1}{|a|} \delta(x)}\)
3. \(\displaystyle{ \delta'(-x) = -\delta'(x)}\)

Z góry dziękuje.
ODPOWIEDZ