Bardzo proszę o obliczenie tej całki i wytłumaczenie sposobu rozwiązywania.
\(\displaystyle{ \frac{d}{dx} \left[ \int_{a}^{b} d_{2} f(x) \right]}\)
Oblicz Całkę
- leg14
- Użytkownik
- Posty: 3132
- Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 154 razy
- Pomógł: 475 razy
Re: Oblicz Całkę
Co to jest \(\displaystyle{ d_{2}}\) ? Wiemy cos o funkcji \(\displaystyle{ f}\)?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2018, o 09:30 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- cofeina
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 11 lis 2018, o 17:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 1 raz
Oblicz Całkę
To jest pełne polecenie. Nie ma w nim żadnych dodatkowych informacji, ani wyjaśnień co znaczą poszczególne wyrazy.
Wiesz może jak przynajmniej zacząć to obliczenie?
EDIT: Można by przyjąć,że \(\displaystyle{ d_{2}}\) jest pewną stałą i należy do zbioru liczb rzeczywistych.
Wiesz może jak przynajmniej zacząć to obliczenie?
EDIT: Można by przyjąć,że \(\displaystyle{ d_{2}}\) jest pewną stałą i należy do zbioru liczb rzeczywistych.
- leg14
- Użytkownik
- Posty: 3132
- Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 154 razy
- Pomógł: 475 razy
Re: Oblicz Całkę
Nie no nie ma sensy ten zapis.
przecież całka \(\displaystyle{ \left[ \int_{a}^{b} d_{2} f(x) \right]}\) jest stałą. X z \(\displaystyle{ \frac{d}{dx}}\)
nie ma żadnego związku z x'em z \(\displaystyle{ f(x)}\)
przecież całka \(\displaystyle{ \left[ \int_{a}^{b} d_{2} f(x) \right]}\) jest stałą. X z \(\displaystyle{ \frac{d}{dx}}\)
nie ma żadnego związku z x'em z \(\displaystyle{ f(x)}\)