Obliczyć całkę
\(\displaystyle{ \int\limits_{|z|=r}\frac{dz}{(z-a)(z-b)};\ |a|<r<|b|;\ a,b\in \mathbb{C}}\)
Całka
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 18 maja 2021, o 18:20
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 20
- Podziękował: 15 razy
Całka
Ostatnio zmieniony 27 lis 2021, o 02:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=178502 .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=178502 .
-
- Użytkownik
- Posty: 7917
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
Re: Całka
Jeżeli nie próbowałeś ze wzoru całkowego Cauchy, to może próbowałeś zapisać całkę w postaci sumy dwóch całek i obliczyć każdą z nich, dokonując parametryzacji okręgu i przyjmując orientację dodatnią ?
A może próbowałeś obliczyć te całki metodę residuów ?
A może próbowałeś obliczyć te całki metodę residuów ?