Płaszczyzna zespolona

Zespolone funkcje analityczne, równania Cauchy'ego-Riemanna, residua i osobliwości funkcji zespolonych, krzywe na C, krzywoliniowa całka zespolona. Całkowanie metodą Residuów. Szeregi Laurenta.
Matematyk99xx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 31 mar 2020, o 19:15
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21
Podziękował: 13 razy

Płaszczyzna zespolona

Post autor: Matematyk99xx »

Cześć, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób narysować taki obszar
\(\displaystyle{ D=\left\{ z \in \CC:\left( - Re z\right) >Im z \right\}}\) ?
Narysowałam to tak jakby w zwykłym układzie współrzędnych był to obszar y > x.
Belf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 10 lis 2017, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 113 razy

Re: Płaszczyzna zespolona

Post autor: Belf »

Nie do końca tak: \(\displaystyle{ (-Rez) > (Imz) \Leftrightarrow -x > y}\)
Matematyk99xx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 31 mar 2020, o 19:15
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21
Podziękował: 13 razy

Re: Płaszczyzna zespolona

Post autor: Matematyk99xx »

Hmm, dziękuję, ale męczy mnie to nadal, bo powinnam otrzymać ten obszar D w wyniku działania na obszar \(\displaystyle{ C=\left\{ z \in \CC:\left( Im z\right) >0 \right\}}\) działając obrotem o kąt skierowany 45 stopni, a kompletnie tego nie widzę...
ODPOWIEDZ