Jednolistność funkcji

Zespolone funkcje analityczne, równania Cauchy'ego-Riemanna, residua i osobliwości funkcji zespolonych, krzywe na C, krzywoliniowa całka zespolona. Całkowanie metodą Residuów. Szeregi Laurenta.
pati_18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 sty 2020, o 13:31
Płeć: Kobieta
wiek: 23

Jednolistność funkcji

Post autor: pati_18 »

Proszę o pomoc z zadaniem o treści: Wykaż, że \(\displaystyle{ f(x)= \frac{z-cz^2}{(1-z)^2} }\) należy do klasy \(\displaystyle{ S}\) wtedy i tylko wtedy, gdy \(\displaystyle{ |2c-1| \le 1.}\)

(gdzie \(\displaystyle{ S = \{ f \text{ - analityczna, jednolistna w kole jednostkowym } D , f(z)= z+a_2z^2+a_3z^3+\ldots \}}\) \(\displaystyle{ = \{ f \text{ - analityczna jednolista w } D, f(0)=0, f'(0)=1 \}}\) )
ODPOWIEDZ