Wyznacz residua funkcji \(\displaystyle{ w=f(z)}\) w jej punktach osobliwych odosobnionych, położonych w skończoności
1) \(\displaystyle{ f(z)= \cos \frac{1}{z^2} }\)
2) \(\displaystyle{ f(z)= \frac{\sin z}{z^2(z-1)} }\)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu.
residua w pktach osobliwych odosobnionych
residua w pktach osobliwych odosobnionych
Ostatnio zmieniony 16 sty 2020, o 20:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.