Oblicz całkę funkcji zespolonej

Zespolone funkcje analityczne, równania Cauchy'ego-Riemanna, residua i osobliwości funkcji zespolonych, krzywe na C, krzywoliniowa całka zespolona. Całkowanie metodą Residuów. Szeregi Laurenta.
miki314
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 12 gru 2015, o 18:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy

Oblicz całkę funkcji zespolonej

Post autor: miki314 »

\(\displaystyle{ \int_{1}^{1+i} e^z \sin z dz \\

\int_{1}^{1+i} e^z \sin z dz= \int_{1}^{1+i} e^z \frac{e^{iz}-e^{-iz}}{2i} dz }\)

Jak rozwiązać tą całkę? Czy później należy zrobić jakieś postawienie?
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Oblicz całkę funkcji zespolonej

Post autor: a4karo »

Po prostu przez części
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Oblicz całkę funkcji zespolonej

Post autor: janusz47 »

Pomnożyć licznik ułamka przez \(\displaystyle{ e^{z} }\) i obliczyć całkę z \(\displaystyle{ \frac{e^{(i +1)z} - e^{-(i-1)z}} {2i } }\) jako różnicę dwóch całek.
ODPOWIEDZ