Obszar jednospójny

Zespolone funkcje analityczne, równania Cauchy'ego-Riemanna, residua i osobliwości funkcji zespolonych, krzywe na C, krzywoliniowa całka zespolona. Całkowanie metodą Residuów. Szeregi Laurenta.
duze_jablko2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 153
Rejestracja: 30 cze 2013, o 18:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 54 razy
Pomógł: 1 raz

Obszar jednospójny

Post autor: duze_jablko2 »

Witam. Mam dany zbiór

\(\displaystyle{ M = \left\{ z \in \mathbb{C} : \frac{- \pi }{3}< Arg(z) < \frac{ \pi }{2} \right\}}\).

Jak pokazać że obszar ten jest jednospójny?
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: Obszar jednospójny

Post autor: leg14 »

A moze on jest nawet ściagalny?
ODPOWIEDZ