Proszę o pomoc w zbadaniu zbieżności tych dwóch szeregów:
\(\displaystyle{ \sum_{ n=1}^{ \infty} ( e^{\arcsin( \frac{1}{n})}-1)^{2}}\)
\(\displaystyle{ \sum_{ n=1}^{ \infty} (-2,8)^{n}\left( \frac{n}{n+1}\right)^{n^{2}}}\)
zbadać zbieżność szeregów liczbowych
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 4 gru 2019, o 18:36
- Płeć: Kobieta
- wiek: 19
- Podziękował: 7 razy
zbadać zbieżność szeregów liczbowych
Ostatnio zmieniony 21 sty 2021, o 13:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.