Zbadać zbieżność

Definicja szeregów liczbowych, kryteria zbieżności szeregów. Suma szeregu i iloczyn Cauchy'ego szeregów. Iloczyny nieskończone.
olczis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 22 lis 2018, o 22:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 2 razy

Zbadać zbieżność

Post autor: olczis »

\(\displaystyle{

\sum_{ n=1 }^{\infty} \sqrt[n]{ \frac{1}{n} }
}\)

za pomocą jakiego kryterium zbadać wskazany szereg ?
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22207
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3754 razy

Re: Zbadać zbieżność

Post autor: a4karo »

warunek konieczny
ODPOWIEDZ