Generowanie fal Sine, Square, Triangle, Sawtooth - math-expression-evaluator

Ruch drgający, wahadła i oscylatory. Ruch falowy i stowarzyszone z nim zjawiska. Zjawiska akustyczne.
look997
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2021, o 18:35
Płeć: Mężczyzna
wiek: 29

Generowanie fal Sine, Square, Triangle, Sawtooth - math-expression-evaluator

Post autor: look997 »

Jak przy 3 składni formuły, wygenerować podstawowe fale?:
Sine, Square, Triangle, Sawtooth
(może być inna biblioteka)

Jakie formuły matematyczne na te kształty fal?

Mam tylko formułę na Sawtooth: \(\displaystyle{ \frac{1}{-\pi\cdot a}}\)
A jak uzyskać resztę?

Potrzebuję do generatora dźwięku, żeby lepiej poznać naturę tych fal.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2021, o 21:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
ODPOWIEDZ