Drgania wymuszone - współczynnik tłumienia.

Ruch drgający, wahadła i oscylatory. Ruch falowy i stowarzyszone z nim zjawiska. Zjawiska akustyczne.
ola7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 10 lis 2018, o 11:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy

Drgania wymuszone - współczynnik tłumienia.

Post autor: ola7 »

Ciało o masie \(\displaystyle{ 0,150kg}\) jest podwieszone do sprężyny z \(\displaystyle{ k=6,3Nm}\). Ciało to poddane działaniu siły okresowej o amplitudzie \(\displaystyle{ F_0=1,7N}\) wykonuje drgania wymuszone bez tłumienia. Ile wynosi współczynnik tłumienia?
Ostatnio zmieniony 1 cze 2019, o 09:22 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Drgania wymuszone - współczynnik tłumienia.

Post autor: janusz47 »

\(\displaystyle{ \beta = 0.}\)
ODPOWIEDZ