Długość fali E-M

Ruch drgający, wahadła i oscylatory. Ruch falowy i stowarzyszone z nim zjawiska. Zjawiska akustyczne.
Czingisham
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 213
Rejestracja: 31 sty 2010, o 17:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: w-wa
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 1 raz

Długość fali E-M

Post autor: Czingisham »

W środowisko dobrze przewodzące wnika elektromagnetyczna fala płaska.
Wyznacz ile razy zmaleje amplituda tej fali na odległości:
a) Połowy długości fali
b) ¾ długości fali

\(\displaystyle{ \frac{E \sqrt{2}e ^{k \frac{2\pi}{k} } }{E \sqrt{2}e ^{k\frac{3}{4}\frac{2\pi}{k} }} =}\)
dobrze zrobiłem?
ODPOWIEDZ