Układ z linią długą.

ScriptNewbie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 17 lis 2018, o 18:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 2 razy

Układ z linią długą.

Post autor: ScriptNewbie »

Obliczyć i narysować przybliżone przebiegi napięć i prądów na końcu bezstratnej linii transmisyjnej \(\displaystyle{ T_1}\) obciążonej pojemnością \(\displaystyle{ C_1 = 740\,pF}\) po zamknięciu klucza K. Jaka jest maksymalna wartość prądu płynącego przez pojemność?
Dane: \(\displaystyle{ R_1 = 2530, R_0 = 550, T_d = 9.7ns, E = 1,0V}\).



Nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2020, o 18:42 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
ODPOWIEDZ