Wyznaczenie kondensatora dla odbiornika

retleh10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 23 mar 2019, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 8 razy

Wyznaczenie kondensatora dla odbiornika

Post autor: retleh10 »

Dla odbiornika wyznaczyć kondensator który wyeliminuje składową bierną.
Dane:\(\displaystyle{ I_{c}= I_{b} }\), \(\displaystyle{ R_{L}= (I')^{2} }\)
Schemat:

Kod: Zaznacz cały

https://imgur.com/VJ7zWgP

Proszę o pomoc
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Wyznaczenie kondensatora dla odbiornika

Post autor: janusz47 »

Proszę poprawić i zapisać porządnie całą treść zadania

\(\displaystyle{ R_{L} = I'^2 }\) to jest równość nieprawdziwa.
ODPOWIEDZ