Stan nieustalony RL

ewenementh
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 sie 2017, o 18:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował: 2 razy

Stan nieustalony RL

Post autor: ewenementh »

Cześć. Ktoś podpowie jak wyznaczyć prąd \(\displaystyle{ i }\) w takim obwodzie gdy klucz pozostaje w pozycji początkowej, ale w chwili \(\displaystyle{ t( 0_{+} ) }\) napięcie \(\displaystyle{ U=600 V}\) zwieksza się do \(\displaystyle{ U(0 _{+}) =800V }\).
Schemat obwodu w linku. Chodzi o ogólne naszkicowanie rozwiązania. Metoda jakakolwiek.
Reszta danych :
\(\displaystyle{ R _{d}=150k, R=50k, L=60mH }\)

janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Stan nieustalony RL

Post autor: janusz47 »

Kod: Zaznacz cały

https://elektrotechnikapila.files.wordpress.com/2012/06/teoria_obwodow.pdf
ODPOWIEDZ