Dzień dobry. Od tygodnia próbowałem znaleźć korepetytora który pomoże mi z dwoma zadaniami i nie znalazłem.
Zacznę od jednego zadania, moim zdaniem łatwiejszego, a jak znajdzie się tutaj ktoś komu ten temat nie jest obcy to napiszę drugie(dotyczy obliczenia SAIDI I SAIFI dla układu z 5 liniami i 3 grupami odbiorców).
Oblicz energię która prawdopodobnie nie zostanie dostarczona do odbiorcy w roku (\(\displaystyle{ Tr =8760\,h}\)).
Średnia moc odbiorcy: \(\displaystyle{ P = 2000\,kW}\),
wskaźnik intensywności uszkodzeń: \(\displaystyle{ \lambda = 0,5 \cdot \frac{1}{a}}\),
średni czas trwania: \(\displaystyle{ ta=8\,h}\).
Energia niedostarczona do odbiorcy oraz SAIDI I SAIFI
Energia niedostarczona do odbiorcy oraz SAIDI I SAIFI
Ostatnio zmieniony 10 lut 2019, o 23:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
Energia niedostarczona do odbiorcy oraz SAIDI I SAIFI
Narysuj układ zasilania odbiorców, nanieś na ten układ intensywność uszkodzeń poszczególnych fragmentów układu (tzn które fragmenty mają określoną intensywność uszkodzeń).