Podręcznik lub zbiór zadań z rozwiązaniami z PEiE

g00ntar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 4 lut 2019, o 17:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wałcz
Podziękował: 3 razy

Podręcznik lub zbiór zadań z rozwiązaniami z PEiE

Post autor: g00ntar »

Poszukuję materiałów do nauki Podstaw Elektrotechniki i Elektroniki
dokładniej potrzebuje się nauczyć rozwiązywać zadania:
  • z układami RLC w stanie ustalonym i nieustalonym dla wymuszeń sinusoidalnych
  • dla układów ze sprzężeniem magnetycznym
  • układów trójfazowych
Zawsze najlepiej przychodziła mi nauka z przykładów i stąd też moje pytanie czy może zna/ma ktoś książkę z rozwiązanymi zadaniami krok po kroku.
StudentIB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 618
Rejestracja: 9 lut 2015, o 13:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 48 razy

Re: Podręcznik lub zbiór zadań z rozwiązaniami z PEiE

Post autor: StudentIB »

Moim zdaniem najlepiej zacząć od następujących pozycji:

- Sztuka elektroniki tom 1-2 P. Horowitz, H. Winfield
- Elektrotechnika S. Bolkowski
- Elektrotechnika i elektronika dla nieelektryków A. Piłatowicz, P. Hempowicz, R. Kiełsznia
g00ntar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 4 lut 2019, o 17:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wałcz
Podziękował: 3 razy

Re: Podręcznik lub zbiór zadań z rozwiązaniami z PEiE

Post autor: g00ntar »

Przedewszystkim b. dziękuje.

ZnalazłemSztukę elektroniki w wersji angielskiej - na pierwszy rzut oka materiał tam zebrany może być bardzo przydatny w poznawaniu tej dziedziny wiedzy chociaż zadań wraz z rozwiązaniami jak na lekarstwo.

Elektrotechnika i elektronika dla nieelektryków - super książka szkoda że brakuje jej pełno prawnego wydania e-book - znajduje tylko skany - choć podobno istnieje skan przygotowany przez wydawnictwo () jednak PDF jest nie dostępny do kupienia

Z Elektrotechniką też jest b. dziwna sytuacja. Google

Kod: Zaznacz cały

https://books.google.pl/books?id=lC7rf7sgETsC&printsec=frontcover&dq=Elektrotechnika+bolkowski
jakobu istniała wersja e-book jednak niema możliwości nidzie jej kupienia do znalezienia jest jedynie skan chodź dobrej jakości.
ODPOWIEDZ