Moment pary sił

Agnieszka1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 30 lis 2020, o 11:20
Płeć: Kobieta
wiek: 31
Podziękował: 1 raz

Moment pary sił

Post autor: Agnieszka1989 »

Dana jest para sił: \(\displaystyle{ F_1 = F_2 = 4kN}\).
Należy określić moduł, kierunek i zwrot wektora momentu tej pary.

Siły do siebie równoległe, przeciwnie skierowane, \(\displaystyle{ h=2m}\).
Ostatnio zmieniony 26 sty 2021, o 16:42 przez AiDi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Wartości wielkości fizycznych zapisujemy z użyciem LateXa.
ODPOWIEDZ