Witam.
Mam problem z zadaniem z mechaniki, a konkretniej statyki. Próbowałem je rozwiązać, ale ciągle nie jestem pewien rozwiązania, bo nigdzie nie mogę go sprawdzić. W zadaniu należy znaleźć reakcje w podporach A i C. Z góry dziękuję za pomoc.
Wyznaczanie reakcji w podporach
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 17:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
-
- Użytkownik
- Posty: 6882
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
Re: Wyznaczanie reakcji w podporach
I potrzebne jest rozwiązanie zadania dla porównania?
Nie przystoi studentowi składać takiej oferty.
Proszę napisać na Forum swoje, niepewne, rozwiązanie i zapytać o jego poprawność.
Nie przystoi studentowi składać takiej oferty.
Proszę napisać na Forum swoje, niepewne, rozwiązanie i zapytać o jego poprawność.
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 17:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
Re: Wyznaczanie reakcji w podporach
\(\displaystyle{ R_{ay}=\frac{-P\sin \beta - G\sin \alpha }{2}\\
R_c=\frac{P\sin \alpha - G\sin \alpha }{2}\\
R_{ax}=P\cos \beta + G}\)
Czy to rozwiązanie jest poprawne?
R_c=\frac{P\sin \alpha - G\sin \alpha }{2}\\
R_{ax}=P\cos \beta + G}\)
Czy to rozwiązanie jest poprawne?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2019, o 19:04 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 6882
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
Re: Wyznaczanie reakcji w podporach
Kolega nie odróżnia rozwiązania zadania od wyniku?
Jeżeli ktoś zapyta Kolegę czy wie jak budowano Barbakan, to pokazana mu jego fotografia nie odpowie na to pytanie.
Niewielu pewnie będzie chętnych rozwiązywać to zadanie dla sprawdzenia wyników.
Jeżeli ktoś zapyta Kolegę czy wie jak budowano Barbakan, to pokazana mu jego fotografia nie odpowie na to pytanie.
Niewielu pewnie będzie chętnych rozwiązywać to zadanie dla sprawdzenia wyników.