Rozciąganie i Ścinanie
Rozciąganie i Ścinanie
Pręt o przekroju okrągłym średnicy 10mm i dopuszczalnych naprężeniach na rozciąganie wynoszących 100Mpa jest rozciągany Oblicz maksymalną Siłę z jaką może być rozciągany.
- MichalPWr
- Użytkownik
- Posty: 1625
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Leszno
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 387 razy
Rozciąganie i Ścinanie
\(\displaystyle{ \frac{F}{A} \le k_r}\) Gdzie: \(\displaystyle{ A= \frac{\pi d ^{2} }{4} \ \ k_r=100\left[ \mbox{MPa}\right] \ \ d=0,1\left[ \mbox{m}\right]}\)
Rozciąganie i Ścinanie
jak obliczyć F ??
-- 12 mar 2014, o 19:01 --
czesć jak obliczyć F ??
MichalPWr,-- 12 mar 2014, o 20:09 --Proszę o Pomoc Pilnie !!
-- 12 mar 2014, o 19:01 --
czesć jak obliczyć F ??
MichalPWr,-- 12 mar 2014, o 20:09 --Proszę o Pomoc Pilnie !!
- MichalPWr
- Użytkownik
- Posty: 1625
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Leszno
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 387 razy
Rozciąganie i Ścinanie
Podstaw to wszystko do wzoru i wyznacz \(\displaystyle{ F}\). Nie miałeś czegoś takiego w liceum jak nierówności?
\(\displaystyle{ F}\) To jest ta nasza maksymalna siła.
\(\displaystyle{ F}\) To jest ta nasza maksymalna siła.