Czysta mechanika

zuczek86
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 mar 2010, o 19:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Czysta mechanika

Post autor: zuczek86 »

Witam,
Mam do zrobienia zadanie, a treść jego brzmi.
Obliczyć wartość siły w mieszalniku, oporu masy mieszanej działającej na 1 łopatę mieszającą(punkt do którego przyłożona jest siła F1). Zamocowanym w układzie jak na schemacie, na którego ramieniu o promieniu r0=0,65m poruszającym się z prędkością omega1, zamocowana jest gwiazda o promieniu r=0,23m poruszająca się z prędkością omega2 na której znajdują się 3 łopaty mieszające.
Znając prędkość kątową omege1=21 obr/min oraz omega2=41 obr/min oraz moc silnika napędzającego cały układ P=37kW.
Schemat układu pod linkiem:

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ