wykreślanie rozwinięcia bryły

paweeeee191+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2018, o 09:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 3 razy

wykreślanie rozwinięcia bryły

Post autor: paweeeee191+ »

Czy jest ktoś w tanie pomóc, jak rozwinąć bryłę?

kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Re: wykreślanie rozwinięcia bryły

Post autor: kruszewski »

1. Połóż podstawę na rzutnię \(\displaystyle{ \pi _1}\), krzystając z przynależności jednego z wierzchołków do tej rzutni.
2. Połóż krawędź BW na rzutnię \(\displaystyle{ \pi _1}\) .

3. Wyznacz długości krawędzi\(\displaystyle{ AW \ i \ CW.}\)
4. Do rysunku otrzymanego wg pkt. 1 dorysuj odcinki rzeczywistych długości krawędzi wiedząc, że kład podstawy na \(\displaystyle{ \pi _1}\) jest jej wielkością rzecywistą podobnie jak kład krawądzi \(\displaystyle{ BW}\) i to, że ściany tego ostrosłupa bez odcięcia płaszczyzną \(\displaystyle{ \beta}\) są trójkątami.

Temat powinien być pomieszczony w Geometrii wykreślnej.
ODPOWIEDZ