[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
-
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 78 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Jak pewnie wiecie, za 3.5 godziny (3:00 czasu polskiego) zaczyna się pierwszy dzień zawodów tegorocznego IMO.
Warto w tym momencie przypomnieć, że będzie nas reprezentowało 6 świetnych (w końcu każdy zdobył maksimum punktów na finale i zrobił więcej niż 5 zadań na 2 etapie ) zawodników, a wśród nich Adam Klukowski, który rok temu zajął dziesiąte miejsce i spośród tej dziewiątki która była od niego lepsza tylko trójka uczestniczy również w tym roku.
Powodzenia dla całej drużyny. Bawcie się dobrze.
Warto w tym momencie przypomnieć, że będzie nas reprezentowało 6 świetnych (w końcu każdy zdobył maksimum punktów na finale i zrobił więcej niż 5 zadań na 2 etapie ) zawodników, a wśród nich Adam Klukowski, który rok temu zajął dziesiąte miejsce i spośród tej dziewiątki która była od niego lepsza tylko trójka uczestniczy również w tym roku.
Powodzenia dla całej drużyny. Bawcie się dobrze.
-
- Użytkownik
- Posty: 821
- Rejestracja: 22 lut 2013, o 19:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 84 razy
- Pomógł: 45 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Cóż , niesamowita pretensja i brak zdrowego podejścia do zawodów przebrzmiewa z twojego postakaszubki pisze:Jak pewnie wiecie, za 3.5 godziny (3:00 czasu polskiego) zaczyna się pierwszy dzień zawodów tegorocznego IMO.
Warto w tym momencie przypomnieć, że będzie nas reprezentowało 6 świetnych (w końcu każdy zdobył maksimum punktów na finale i zrobił więcej niż 5 zadań na 2 etapie ) zawodników, a wśród nich Adam Klukowski, który rok temu zajął dziesiąte miejsce i spośród tej dziewiątki która była od niego lepsza tylko trójka uczestniczy również w tym roku.
Powodzenia dla całej drużyny. Bawcie się dobrze.
Pomimo całego zamieszania, ja im życzę powodzenia oraz jak największej ilości medali. Może nie będzie to najlepszy historyczny wynik. Bo jeśli o to Ci chodzi to może tresowanie olimpijczyków byłoby dla Ciebie satysfakcjonujące.
Ukryta treść:
-
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 78 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Nie rozumiem o co chodzi, nie miałem tutaj żadnej ironii w zamyśle. Uważam, że Adam jest świetnym zawodnikiem (nie tylko z matematyki!) i jak najbardziej ma w tym roku szanse na najlepszy wynik wśród Polaków od wielu, wielu lat.Milczek pisze: Cóż , niesamowita pretensja i brak zdrowego podejścia do zawodów przebrzmiewa z twojego posta
Pomimo całego zamieszania, ja im życzę powodzenia oraz jak największej ilości medali. Może nie będzie to najlepszy historyczny wynik. Bo jeśli o to Ci chodzi to może tresowanie olimpijczyków byłoby dla Ciebie satysfakcjonujące.Trzymaj kciuki, mniej ironii !Ukryta treść:
A co do pozostałych członków kadry, to od jakiegoś czasu wyznaję zasadę "wygrali, czyli dobrze zagrali".
Jeszcze dla zainteresowanych wrzucam link do facebookowego profilu IMO2016:
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Dzień 1.
Fajne zadanka
Jak poszło naszym?-- 12 lip 2016, o 09:22 --https://www.imo-official.org/problems.aspx
- (Belgia)
(Australia)
[url=http://www.artofproblemsolving.com/community/c6h1270467_imo_2016_problem_3]Zadanie 3.[/url] (Rosja)
- [url=https://artofproblemsolving.com/community/c6h1270992_imo_2016_problem_4]Zadanie 4.[/url] (Luksemburg)
[url=https://artofproblemsolving.com/community/c6h1270996_problem_5]Zadanie 5.[/url] (Rosja)
[url=https://artofproblemsolving.com/community/c6h1271000_problem_6]Zadanie 6.[/url] (Czechy)
Fajne zadanka
Jak poszło naszym?-- 12 lip 2016, o 09:22 --https://www.imo-official.org/problems.aspx
-
- Użytkownik
- Posty: 821
- Rejestracja: 22 lut 2013, o 19:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 84 razy
- Pomógł: 45 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Jakieś info jak na tle poprzednich lat wypadł tegoroczny konkurs?kaszubki pisze:Jeśli wierzyć plotkom, to niezbyt dobrze.dec1 pisze: Fajne zadanka
Jak poszło naszym?
Co do zadań, toUkryta treść:
- Premislav
- Użytkownik
- Posty: 15687
- Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 196 razy
- Pomógł: 5221 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Jeżeli to Cię interesuje, to na Art of Problem Solving raczej szybciej się czegoś dowiesz niż pytając tutaj.
... t360f6_imo
... t360f6_imo
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
Są wyniki:
\(\displaystyle{ \begin{array}{ccccccc}
\mathrm{POL1:} & 7 & 2 & 0 & \cdot & 1 & 0 \\
\mathrm{POL2:} & \cdot & 0 & 0 & 2 & 0 & 0 \\
\mathrm{POL3:} & 3 & 0 & 0 & 7 & \cdot & 0 \\
\mathrm{POL4:} & 7 & 2 & 1 & 7 & 6 & \cdot \\
\mathrm{POL5:} & 7 & \cdot & 0 & 7 & 4 & 0 \\
\mathrm{POL6:} & 7 & 2 & \cdot & 7 & 1 & 0
\end{array}}\)
\(\displaystyle{ \begin{array}{ccccccc}
\mathrm{POL1:} & 7 & 2 & 0 & \cdot & 1 & 0 \\
\mathrm{POL2:} & \cdot & 0 & 0 & 2 & 0 & 0 \\
\mathrm{POL3:} & 3 & 0 & 0 & 7 & \cdot & 0 \\
\mathrm{POL4:} & 7 & 2 & 1 & 7 & 6 & \cdot \\
\mathrm{POL5:} & 7 & \cdot & 0 & 7 & 4 & 0 \\
\mathrm{POL6:} & 7 & 2 & \cdot & 7 & 1 & 0
\end{array}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 22 lut 2016, o 10:09
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kosmos
- Pomógł: 2 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
optymistycznie: B, HM, B, G, S, S
pesymistycznie: HM, -, HM, S, B, B
realistycznie: B, HM, HM, S, B, B
Update: Wyniki są już na stronie
Nasze wyniki: B,HM,HM,S,S,B
Chyba niezbyt korzystny dla naszej drużyny był brak geometrii na teogorocznym IMO.
Zadanie 6 było dość proste jako na 6, ale jak widać kolejność na liście ma kolosalne znaczenie,
gdyby je zamienić miejscami z 2 to wyniki byłyby diametralnie różne.
pesymistycznie: HM, -, HM, S, B, B
realistycznie: B, HM, HM, S, B, B
Update: Wyniki są już na stronie
Kod: Zaznacz cały
http://www.imo-official.org/results.aspx
Nasze wyniki: B,HM,HM,S,S,B
Chyba niezbyt korzystny dla naszej drużyny był brak geometrii na teogorocznym IMO.
Zadanie 6 było dość proste jako na 6, ale jak widać kolejność na liście ma kolosalne znaczenie,
gdyby je zamienić miejscami z 2 to wyniki byłyby diametralnie różne.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, o 16:46 przez utyqaq, łącznie zmieniany 1 raz.
- timon92
- Użytkownik
- Posty: 1657
- Rejestracja: 6 paź 2008, o 16:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 472 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
wyniki już są
imo-official.org/year_individual_r.aspx?year=2016&column=total&order=desc
mamy dwa srebra, dwa brązy i dwie wzmianki zaszczytne
imo-official.org/year_individual_r.aspx?year=2016&column=total&order=desc
mamy dwa srebra, dwa brązy i dwie wzmianki zaszczytne
-
- Użytkownik
- Posty: 304
- Rejestracja: 22 maja 2010, o 17:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 12 razy
[IMO 2016] zadania / wyniki / dyskusja
To jest jakiś pomysł na trolla, w którym to zadania są ułożone od najtrudniejszego do najprostszego?utyqaq pisze: Zadanie 6 było dość proste jako na 6, ale jak widać kolejność na liście ma kolosalne znaczenie,
gdyby je zamienić miejscami z 2 to wyniki byłyby diametralnie różne.