[MEMO 2013] Wieści z MEMO
-
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 78 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Pewnie nie możecie się doczekać wieści jak tam na ŚEOM.
Otóż dzisiaj przyjechaliśmy i mieszkamy w jakimś akademiku z łazienkami na korytarzach i płatnymi ręcznikami. Nie wygląda to najlepiej, no ale tragedii nie ma.
Jutro będzie ceremonia otwarcia, pojutrze zawody indywidualne, a za 3 dni zawody drużynowe.
Śledźcie ten temat, żeby być na bieżąco ze wszystkimi ploteczkami z MEMO!
Otóż dzisiaj przyjechaliśmy i mieszkamy w jakimś akademiku z łazienkami na korytarzach i płatnymi ręcznikami. Nie wygląda to najlepiej, no ale tragedii nie ma.
Jutro będzie ceremonia otwarcia, pojutrze zawody indywidualne, a za 3 dni zawody drużynowe.
Śledźcie ten temat, żeby być na bieżąco ze wszystkimi ploteczkami z MEMO!
-
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 78 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Msciwoj: to pytanie trzeba chyba skierować do dewelopera matematyka.pl.
W ogóle na Węgrzech co chwila spotykamy jakieś pszczoły. Co ciekawe, tym razem nie one zaatakowały Vaxa. Vax został zaatakowany przez swój własny żel pod prysznic.
-- 23 sierpnia 2013, 11:20 --
Dzisiaj była ceremonia otwarcia i nie działo się nic ciekawego. I byliśmy w sali w której będą zawody. Węgrzy postanowili przebić oma w kategorii niewygodne ławki. Każdy ma ławkę długości 2 metry i szerokości 30cm. Nawet cała kartka a4 się na niej nie mieści... Od półtorej godziny chodzimy po Veszprem i bawimy się balonikami z helem. Już mi 2 uciekły
I może uda mi się postawić jakiąś MEMObukmacherkę, więc śledźcie ten temat. Ma fejsiku też pewnie będzie informacja o tym.
W ogóle na Węgrzech co chwila spotykamy jakieś pszczoły. Co ciekawe, tym razem nie one zaatakowały Vaxa. Vax został zaatakowany przez swój własny żel pod prysznic.
-- 23 sierpnia 2013, 11:20 --
Dzisiaj była ceremonia otwarcia i nie działo się nic ciekawego. I byliśmy w sali w której będą zawody. Węgrzy postanowili przebić oma w kategorii niewygodne ławki. Każdy ma ławkę długości 2 metry i szerokości 30cm. Nawet cała kartka a4 się na niej nie mieści... Od półtorej godziny chodzimy po Veszprem i bawimy się balonikami z helem. Już mi 2 uciekły
I może uda mi się postawić jakiąś MEMObukmacherkę, więc śledźcie ten temat. Ma fejsiku też pewnie będzie informacja o tym.
- timon92
- Użytkownik
- Posty: 1654
- Rejestracja: 6 paź 2008, o 16:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 472 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
zadania z zawodów indywidualnych:
1. ... 2&t=550805
2. ... 2&t=550827
3. http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... 7&t=550819
4. http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... 7&t=550814
1. ... 2&t=550805
2. ... 2&t=550827
3. http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... 7&t=550819
4. http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... 7&t=550814
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 23 lut 2009, o 20:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 1 raz
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Zapraszamy do zmierzenia się z zadaniami z :
My zrobiliśmy na pewno dobrze 1, 2, 3, 4 i 7, resztę się zobaczy.
Węgrzy deklarują 6,5 zadania, a inne kraje mniej niż 5.
Albert
My zrobiliśmy na pewno dobrze 1, 2, 3, 4 i 7, resztę się zobaczy.
Węgrzy deklarują 6,5 zadania, a inne kraje mniej niż 5.
Albert
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 23 lut 2009, o 20:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 1 raz
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Jednak mamy złoto
EDIT:
Może uściślę mojego powyższego posta.
Właśnie wróciliśmy z Farewell Dinner, która to zawierała w sobie rozdanie nagród. Do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy jakie będą progi na medale indywidualne, więc emocje sięgały zenitu.
Koniec końców na medal brązowy wystarczyło dziesięć punktów, srebro było za zdobycie punktów szesnastu, siedemnastu bądź osiemnastu. Złoto było za zrobienie trzech pełnych zadań, czyli uzyskanie dwudziestu czterech punktów.
Po wręczeniu medali za zawody indywidualne nastąpiło nagradzanie za wyniki zawodów drużynowych. To właśnie był kulminacyjny punkt kolacji. Przez cały czas byliśmy pewni, że nasze pięć zadań nie wystarczy do wygrania tej konkurencji... Ale ale... UDAŁO SIĘ, zwyciężyliśmy Węgrów z czteropunktową przewagą i oblani blaskiem chwały odebraliśmy medale.
MEMO to jednak nie tylko matematyka! Węgrzy zafundowali nam przeeeeeewspaniałe wycieczki, podczas których zobaczyliśmy piękne Veszpremskie zabytki, a również niespotykaną nigdzie indziej faunę i florę jeziora Balaton. Poniżej znajdziecie zdjęcia prezentujące to, co nam najbardziej utkwiło w pamięci podczas pobytu w kraju Madziarów.
Ostatecznie indywidualnie wyniki przedstawiają się następująco:
- Albert Citko 0881 (17) - srebrny medal
- Karol Kaszuba 0188 (17) - srebrny medal
- Michał Figlus 0781 (16) - srebrny medal
- Daniel Grzegorzewski 6081 (15) - brązowy medal
- Jakub Morawski 6081 (15) - brązowy medal
- Konrad Deka 6040 (10) - brązowy medal
Co do wyników drużynowych uzyskaliśmy 57 punktów (88881888) i mamy złoty medal, za nami są Węgrzy z 53 punktami (83888882) a trzeci są Niemcy z 40 punktami (84681283).
EDIT:
Może uściślę mojego powyższego posta.
Właśnie wróciliśmy z Farewell Dinner, która to zawierała w sobie rozdanie nagród. Do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy jakie będą progi na medale indywidualne, więc emocje sięgały zenitu.
Koniec końców na medal brązowy wystarczyło dziesięć punktów, srebro było za zdobycie punktów szesnastu, siedemnastu bądź osiemnastu. Złoto było za zrobienie trzech pełnych zadań, czyli uzyskanie dwudziestu czterech punktów.
Po wręczeniu medali za zawody indywidualne nastąpiło nagradzanie za wyniki zawodów drużynowych. To właśnie był kulminacyjny punkt kolacji. Przez cały czas byliśmy pewni, że nasze pięć zadań nie wystarczy do wygrania tej konkurencji... Ale ale... UDAŁO SIĘ, zwyciężyliśmy Węgrów z czteropunktową przewagą i oblani blaskiem chwały odebraliśmy medale.
MEMO to jednak nie tylko matematyka! Węgrzy zafundowali nam przeeeeeewspaniałe wycieczki, podczas których zobaczyliśmy piękne Veszpremskie zabytki, a również niespotykaną nigdzie indziej faunę i florę jeziora Balaton. Poniżej znajdziecie zdjęcia prezentujące to, co nam najbardziej utkwiło w pamięci podczas pobytu w kraju Madziarów.
Ostatecznie indywidualnie wyniki przedstawiają się następująco:
- Albert Citko 0881 (17) - srebrny medal
- Karol Kaszuba 0188 (17) - srebrny medal
- Michał Figlus 0781 (16) - srebrny medal
- Daniel Grzegorzewski 6081 (15) - brązowy medal
- Jakub Morawski 6081 (15) - brązowy medal
- Konrad Deka 6040 (10) - brązowy medal
Co do wyników drużynowych uzyskaliśmy 57 punktów (88881888) i mamy złoty medal, za nami są Węgrzy z 53 punktami (83888882) a trzeci są Niemcy z 40 punktami (84681283).
- Vax
- Użytkownik
- Posty: 2913
- Rejestracja: 27 kwie 2010, o 22:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska / Warszawa
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 612 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Trochę boli strata 2 punktów za nieuzasadnienie dokładnie kiedy zachodzi równość w nierówności, ale co tam Co ciekawe nierówność z indywidualnych zrobiło tylko 5 osób, z czego aż 3 polaków
-
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 78 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Trochę boli strata 7 punktów za złe przeczytanie treści drugiego na indywidualnych, no ale bywa. Przynajmniej zadanie które zrozumiałem zrobiłem dobrze ^^ Fajna rozkmina mi wyszła, może kiedyś wrzucę to na mat.pl.
- Swistak
- Użytkownik
- Posty: 1874
- Rejestracja: 30 wrz 2007, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 99 razy
- Pomógł: 87 razy
[MEMO 2013] Wieści z MEMO
Nie wiem, czy jest się czym chwalić, że Polacy to pałkarze xD.Vax pisze:Trochę boli strata 2 punktów za nieuzasadnienie dokładnie kiedy zachodzi równość w nierówności, ale co tam Co ciekawe nierówność z indywidualnych zrobiło tylko 5 osób, z czego aż 3 polaków
Niemniej, ja nie umiem zrobić tego zadania, więc gratki .