Zagadnienie Cauchy'ego

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

Zagadnienie Cauchy'ego

Post autor: robertm19 »

Wyznacz wszystkie rozwiązania zagadnienia
\(\displaystyle{ \begin{cases}y'=f(y)\\y(0)=0\end{cases}}\)
dla f(y)=\(\displaystyle{ \begin{cases} \frac{1}{y} \ dla \ y\neq0\\0 \ dla \ y=0\end{cases}}\).
ODPOWIEDZ