R.r. 1-go rz. niejednorodne z e do wielomianu i sinusem

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

R.r. 1-go rz. niejednorodne z e do wielomianu i sinusem

Post autor: tometomek91 »

Cześć Wszystkim, należy rozwiązać równanie:

\(\displaystyle{ y'=yx^2+ \sin{x}}\)

Problem u mnie pojawia się z całką:

\(\displaystyle{ \int e^{-\frac{1}{3} x^3} \sin{x} dx }\)

Dzięki za wskazówki
Tomek
ODPOWIEDZ