Mam problem z rozwiązaniem zadania:
Wykazać, że rozwiązania maksymalne problemów Cauchy’ego:
\(\displaystyle{
a)\ x'=t\cdot \arctg x-\frac{\pi}{2}\cdot t, x(0)=0\\
b)\ x'=( t^{2} +x ^{2}) \sin(x) + x\cdot\cos(x), x(0) = 0}\)
są określone na \(\displaystyle{ \RR}\) i zagadnienia te nie mają innych rozwiązań.
Zagadnienie Cauchy’ego
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 28 mar 2020, o 20:17
- Płeć: Kobieta
- wiek: 21
Zagadnienie Cauchy’ego
Ostatnio zmieniony 28 mar 2020, o 20:53 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot. Nie podpinaj się pod cudze tematy!
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot. Nie podpinaj się pod cudze tematy!