Rozwiąż równanie...

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
GrafiX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 7 sty 2018, o 20:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gda
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż równanie...

Post autor: GrafiX »

Prosiłbym o rozwiązanie zadań

1 rozwiąż równanie różniczkowe liniowe rzędu drugiego \(\displaystyle{ y''+4y'+13y=4 \sin 3x}\)

2.wyznacz rozwiązanie zagadnienia początkowego: \(\displaystyle{ xy'=3y-2x, y \left( 1 \right) =2}\)

3.wyznacz ekstrema lokalne funkcji uwikłanej równaniem \(\displaystyle{ x^{4}+y^{2}-4xy=0}\)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2019, o 18:56 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawny kod LaTeX-a, zapoznaj sie z instrukcją https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22171
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3748 razy

Re: Rozwiąż równanie...

Post autor: a4karo »

Mam lepszy pomysł. Ty rozwiąż, a jak napotkasz problemy to daj znać i wtedy pomożemy.
ODPOWIEDZ