Wartość ustalona odpowiedzi jednostkowej

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
voik3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 25 lis 2018, o 16:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Wartość ustalona odpowiedzi jednostkowej

Post autor: voik3 »

Dla transmitancji

\(\displaystyle{ G(s) = \frac{10( \sqrt{10}s+1) }{s(0,1s+1)}}\)

muszę wyznaczyć wartość ustaloną odpowiedzi jednostkowej. Jak się za to zabrac?
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7922
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1672 razy

Re: Wartość ustalona odpowiedzi jednostkowej

Post autor: janusz47 »

\(\displaystyle{ g(t) \cdot \textbf 1(t) = \mathcal{L}^{-1}[G(s) \cdot U(s)]}\)
voik3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 25 lis 2018, o 16:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wartość ustalona odpowiedzi jednostkowej

Post autor: voik3 »

x
ODPOWIEDZ